Avvikelse – kehollisvisuaalinen rituaalisoolo

Avvikelse tutkii kehomuistin kokemuksia pyrkimyksenään purkaa niitä. Esiintyjän tekojen kautta sanaton esitys simuloi sisäisiä tunnekokemuksia ulkoisiksi. Intiimissä rituaalissa ei kerrota tarinaa, siinä esiinnytään, mutta ei esitetä.

Keho-, ääni- ja videotaidetta yhdistävä moniaistinen nykytaideteos leikittelee kehollisuuden mahdollisuuksilla. Paikoin hengästyttävän fyysisyyden, paikoin meditatiivisen hiljaisuuden kautta se kurottelee kohti ihmisenä olemisen keskeisiä  teemoja. Kaiken keskiössä on muutos ja se inhimillinen prosessi, jossa aika tallentuu kehoihimme. Hetki hetkeltä aika muuttaa paitsi meitä, myös kokemusta itsestämme ja muista.

Antiikin Theseuksen laiva -myytistä ammentava Avvikelse on osa monivuotista projektia identiteetin ja kehomuistin parissa. Teoksen kautta taiteilija on luonut omalakista praktiikkaa kehon ja alitajunnan uudelleenohjelmoimiseksi. Nykytanssin, miimin, joogan ja ei-inhimillisen teatterin keinoista vapaasti rönsyävään teokseen on haettu inspiraatiota myös traumasensitiivisestä joogasta, TRE-harjoitusmenetelmästä ja epigenetiikasta.

Theseuksen laiva lähtee satamasta. Matkan aikana laivan kaikki osat vaihdetaan yksi kerrallaan uusiin. Kun laiva palaa takaisin satamaan, onko se enää sama laiva?

Ensi-ilta 13.5.2021, Bodybuilding Festival, Tehdas Teatteri

Kieli:

sanaton

Visuaalinen ohjaus, konsepti ja esiintyminen:

Janna Haavisto

Äänisuunnittelu:

Kalle Terästö

Visualisti:

Amita Kilumanga

Mediataiteilija:

Artturi Elovirta

Esitysdramaturgi:

Ville Kurki

Tuotanto:

Grus Grus Teatteri

Esitystä tukevat: Varsinais-Suomen maakuntarahasto, Saaren kartano, Tehdas Teatteri

Tour Gallery
fiFI