“Koreografen och dansaren Sandrina Lindgrens soloföreställning Närproducerat – matlagning som dans förtrollar som ett kärleksfullt nybakat, fluffigt bröd. Råvarorna består av rörelser, ljudlandskap och en hemtrevlig köksomgivning.“
– bloggen Kulttuurikuplia 7.5.2021
Det jämna puttrandet av en kokande gryta, dofterna av kryddor som stiger mot näsan, mjölet som dammar i luften. Mitt i allt står en kock som torkar rent sin arbetsyta med stora och noggranna rörelser. Snart börjar kocken mäta upp ingredienserna, knåda degen och röra om i soppan. Med musiken ljudande i bakgrunden går middagsförberedelserna som en dans. Hur ser matlagningens koreografi ut? Vad har vardagsrörelser och dans gemensamt?
Sandrina Lindgrens soloföreställning använder sig av de rörelser som används vid matlagning som en del av sin koreografi. En dans som inte stillnar förrän maten står på bordet. En människa i rörelse, musik, grytor, stekpannor och väldoftande ångande mat bildar tillsammans ett hemtrevligt miniatyrspektakel som lyfter fram storheten i den lilla. Under föreställningens gång tillreder Grus Grus Teaters egna dansande kock en måltid framför åskådarnas ögon som sedan serveras för publiken att avnjuta efter föreställningen. Kom alltså till föreställningen med en mage som rymmer en smaklig middag och lämna plats för efterrätt också.
Premiär 7.5.2021 Café Koroinen, Åbo
Föreställningen är ordlös och riktar sig till vuxna. Föreställningen är ca 1h varefter sällskapet avnjuter en middag.
Koncept, dans, koreografi och meny: Sandrina Lindgren
Musik och ljud: Teemu Korpipää
Konstnärlig rådgivning: Ishmael Falke, Janna Haavisto, Ville Kurki och Sofia Molin
Grafisk design, trailer och foto: Jussi Virkkumaa Produktion: Grus Grus Teater
I samarbete med: Luckan Åbo, Regionala Danscentret i Västra Finland och Elävän kulttuurin Koroinen ry
Föreställningen har finansierats av Centret för konstfrämjande, Egentliga Finlands Konstkommission, Svenska kulturfonden samt Stiftelsen Martha och Albin Löfgrens kulturfond