Besättning

Styrelse 2024
https://grusgrus.fi/wp-content/uploads/2024/06/Ishmael-1-scaled.jpeg

Ishmael Falkedockteaterkonstnär | styrelseordförande

Jag är materialist i begreppets ursprungliga mening: jag tror på materialets och föremålens egna berättelser och gör mitt bästa att få dessa att kommunicera med människor. Jag skriver, regisserar, uppträder och tillverkar nutida dockteater-- och föresmålsteaterföreställningar – och upplevelser!

Ishmael Falkedockteaterkonstnär | styrelseordförande

https://grusgrus.fi/wp-content/uploads/2024/06/Jarkko-1-scaled.jpeg

Jarkko Forsmanljusdesigner

Flygbolagsbalanserare och teknisk drift-steward. Mångårig Grusare, men nu för första gången engagerad i styrelsen. Vid eventuell turbulens: en flygstabilisator som inte får panik i första laget. Ser långt, men minns också vad som kan vara väsentligt precis under fötterna.

Jarkko Forsmanljusdesigner

https://grusgrus.fi/wp-content/uploads/2024/06/Valtteri-1-scaled.jpeg

Valtteri Alanen dockteaterkonstnär & ljuddesigner

Jag är en spirituell flygmekaniker som är entusiastisk över saker och ljud. Jag tror att kaos är den högsta formen av både organisation och existens. Saker är de saker som tvingar en att göra konst medan ljud hör till de saker som får tid och rum att vibrera. Manicker är centrala saker trots att det är svårt att säga exakt vad de är - men manicker har förstått något väsentligt om verkligheten, ljud och transaktioner.

Valtteri Alanen dockteaterkonstnär & ljuddesigner

Stigfinnare, konstnärlig vision & strategi
https://grusgrus.fi/wp-content/uploads/2024/06/Janna-1-scaled.jpeg

Janna Haavistoclown & cirkusartist

Sedan 2012 har mina arbetsuppgifter på Spirituella flygbolaget sträckt sig från flygledning till passagerarutrymmen till reseledaruppdrag vid olika destinationer.

Janna Haavistoclown & cirkusartist

https://grusgrus.fi/wp-content/uploads/2024/06/Aati-1-scaled.jpeg

Aati Hanikkadockteaterkonstnär

Min mentala resa började på amfibiskt vis. Jag lär känna saker från ytan och ner på djupet. Jag njuter av rörelser motströms och av att korsa gränser. Jag är en dockteaterkonstnär för vilken dockteaterns gränsområden är intressanta forskningsresor, vattenscenen och rörelsespråkets uttryck får mig att stanna till.

Aati Hanikkadockteaterkonstnär

https://grusgrus.fi/wp-content/uploads/2024/06/Marja-1-scaled.jpeg

Marja Kangasförfattare & pedagog inom teater och skrivkonst

Under 2024 kommer jag att arbeta i stigfinnarteamet på Spirituella Flygbolaget och även som coach för konstnärer. Mitt jobb som stigfinnare är flygledning för framtiden: att övervaka luftrummet, se det osynliga och planera Grus Grus rutter, även för områden i radioskugga. I mitt arbete med konstnärer ingår att belysa den dramaturgiska lasten och att hålla kompassen i sikte.

Marja Kangasförfattare & pedagog inom teater och skrivkonst

https://grusgrus.fi/wp-content/uploads/2024/07/Sandrina-1-scaled.jpeg

Sandrina Lindgrendansare & koreograf

Jag har jobbat för det Spirituella Flygbolaget sedan 2017, jag arbetar främst som koreograf och dansare men under årens lopp har jag även varit med och jobbat bakom kulisserna och utvecklat flygbolagets konstnärliga strategi. Som teaterkonstnär utgår jag från fysisk rörelse, sinnlighet och mänskliga kroppar, men jag inspireras även av olika material, föremål och kollektiva upplevelser.

Sandrina Lindgrendansare & koreograf

Administration
https://grusgrus.fi/wp-content/uploads/2024/02/Ennuste-negatiivinen.jpg

Unna Toropainenverksamhetsledare

Som teaterns verksamhetsledare ansvarar jag för administrationen av spirituella flygbolaget och erbjuder även produktionsstöd till artister och deras projekt. Uppgifterna på våra flyglistor varierar och överraskar beroende på idébankens aktuella saldo, även om rutinuppgifter skapar stabilitet för våra flygrutter.

Unna Toropainenverksamhetsledare

https://grusgrus.fi/wp-content/uploads/2024/06/John-gear-scaled.jpeg

John Lennonjohtajafiktiv allt-i-allo

Från och med 2021 har rollen som flygledare på Spirituella flygbolaget varit uppfyllelsen av mina drömmar. I mitt arbete förser jag personalen på vårt flygbolag med olika flygledningstjänster inom området platsspecifika föreställningar. Jag skapar flyglistor och producerar innehåll till sociala medier, tar hand om flygtillstånd och vid behov skaffar jag även blåbärsjuice och mintgodis.

John Lennonjohtajafiktiv allt-i-allo

sv_SESV