Uutiset 2.0

Teatteriesitys, joka kertoi ajankohtaisimmat uutiset

Grus Grus Teatteri toi Hamletin Turun Linnaan ja Suomen Leijonan Kaupunginteatteriin. Kansainvälisestikin tunnustettu ensemble toimitti uutiset Finnkinossa – 3D:nä, livenä ja iholle! Uutiset 2.0 oli ennennäkemätön konsepti, jossa nukke- ja nykyteatterin huippuammattilaiset toimittavat oikeat, päivänpolttavat uutiset mitä mielikuvituksellisimmilla ja yllättävimmillä tavoilla. Jokainen esitys oli ainutlaatuinen sisältäen päivän uutissähkeiden lisäksi erikoisteeman pohjalta tuotetun näyttämöreportaasin. Näyttelijöiden lisäksi esityksiin osallistuivat aiheisiin perehtyneet asiantuntijat. Mukana olivat muun muassa kansanedustaja ja Ylen toimittaja.

Viihdyttävä, koskettava ja mieltä askarruttava näyttämömedia Uutiset 2.0 rikkoi lasisen seinän katsojan ja uutistapahtumien välillä. Se ei eristänyt ajankohtaisia uutisia kliiniseen laatikkoon, vaan toi ne esiin kulttuurin sävyttäminä. Muuttuiko silloin myös näkökulma?

Uutiset 2.0 toteutettiin yhteistyönä Finnkinon kanssa. Esitykset olivat osa Finnkinon ohjelmistoa.

Ensi-ilta 24.10.2018 Kinopalatsi, Turku

Konsepti, päätoimittaja, esiintyjä: Ishmael Falke

Toimittaja, esiintyjä: Sandrina Lindgren

Toimittaja, lavastaja: Johanna Latvala

Toimittaja, valosuunnittelija: Jarkko Forsman

Äänisuunnittelija: Kalle Terästö

Dramaturgi: Ville Kurki

Vierailevat toimittajat, esiintyjät: Perrine Ferrafiat, Outi Sippola, Maija Westerholm

Vierailevat asiantuntijat: YLEn journalististen standardien ja etiikan päällikkö Timo Huovinen, kansanedustaja Olli-Pekka Parviainen, tekoälyn kehittäjä Ruksi Laine

Graafinen suunnittelu: Wille Heino

Hanketta tukivat Varsinais-Suomen Maakuntarahasto, Taike, Turun Teatterisäätiö, Svenska kulturfonden sekä Turun kaupunki.

fiFI