See Through When Gone

Uittamon entisen ilmatorjuntapatterin rauniot seisovat hiljaisena todistajana ajan kulumiselle. Täällä yksinäinen hahmo liikkuu yötaivaan hiljaisessa valossa koreografiaa luoden. Jylhä maankamara muuttuu pimeydessä valon leikkikentäksi, avaten eteensä kudelman yötaivasta vasten.


Eglė Šimėnaitėn performatiivinen ekskursio on lempeä neuvottelu todellisuudesta, jossa rajaa luonnollisen ja epäluonnollisen välillä venytetään lisätyn todellisuuden avulla paikoin jopa humoristisesti yliluonnollisen puolelle. Teos käyttää materiaalinaan valoa, väriä, muotoa ja ulkotilan eri pinnoille luotavia tekstuureja ja projisointeja. Lämpimät värit ja luonnonelementit yhdistyvät entisen rakennuksen tiiviiseen ääriviivaan Šimėnaitėn muokatessa nähtävää todellisuutta.


See Through When Gone
on kävelyteos Uittamon ilmatorjuntapatterien raunioalueella. Esityksen lähtöpaikkana toimii Kastaripuiston koira-aitauksen edusta osoitteessa Suitsipolku, 20880 Turku. Paikalle pääset hyvin Fölin busseilla 9 ja 13. 


Esityksessä kävellään kallioisessa maastossa, laitathan jalkaasi hyvät kengät ja pukeudut säänkestävästi. Esitys ei ole esteetön. Esityskieli on Englanti.


Teos on osa Grus Grus Teatterin
Äkkilähdöt - Sista minuten -sooloteosten sarjaa.

Esitykset 

Ensi-ilta:

Pe 13.9. Klo 20.30-21.30

Su 22.9.   Klo 20.30-21.30

Ke 25.9.    Klo 20.30-21.30

Pe 27.9.    Klo 20.30-21.30

La 28.9.    Klo 20.30-21.30

Työryhmä


Idea, ohjaus ja Matkaoppaan rooli: Eglė Šimėnaitė

Dramaturgi: Marja Kangas

Dialogistit: Janna Haavisto, Seija-Leena Salo
Tuottaja: Aarni Koivisto
Valokuvat: Frans Rinne

fiFI