Kiehuvan kattilan tasainen porina, mausteiden sieraimiin nousevat tuoksut, ilmassa pöllyävät jauhot. Kaiken keskellä kokki, joka pyyhkii tasoaan puhtaaksi suurin ja hartain vedoin. Pian kokki jo mittaa aineksia, vaivaa taikinaa ja sekoittaa soppaa. Musiikin soidessa illallinen valmistuu kuin tanssien. Miltä näyttää kokkailun koreografia? Mitä yhteistä onkaan arkipäiväisellä liikkeellä ja tanssilla?
Sandrina Lindgrenin sooloesitys käyttää tavallista ruoan valmistuksessa käytettävää liikettä osana koreografiaa, joka jatkuu aina kunnes ruoka tuodaan keittiöstä pöytään. Ihminen liikkeessä, musiikki, padat ja kattilat sekä höyryävän tuoksuva ruoka muodostavat yhdessä kotoisan pienoisspektaakkelin, joka tuo esiin pienten asioiden suuruuden. Esityksen aikana Grus Grus Teatterin tanssiva kokki valmistaa katsojille aterian, joka tarjoillaan yleisölle nautittavaksi esityksen jälkeen. Tuo siis paikalle vatsa, johon mahtuu maittava illallinen ja jätä tilaa myös jälkkärille.
Ensi-ilta: 7.5.2021 Turku
Esitys on sanaton ja se on suunnattu aikuisille (+12). Esityksen kesto on n 1 tunti, jonka jälkeen nautitaan illallista.
Konsepti, tanssi, koreografia ja menu: Sandrina Lindgren
Musiikki ja ääni: Teemu Korpipää
Taiteellinen konsultointi: Ishmael Falke, Janna Haavisto, Ville Kurki ja Sofia Molin
Graafinen suunnittelu, traileri ja valokuvat: Jussi Virkkumaa Tuotanto: Grus Grus Teatteri
Yhteistyössä: Luckan Åbo, Läntinen tanssin aluekeskus ja Elävän kulttuurin Koroinen ry
Esitystä ovat tukeneet Taike, Varsinais-Suomen taidetoimikunta, Svenska Kulturfonden ja Stiftelsen Martha och Albin Löfgrens kulturfond