Näkymättömät maat

Maantiede ja politiikka venyvät ja muuttuvat eläviksi esiintymisalustoiksi. Opimme, mistä kosketuksessa, läsnäolossa ja kestävyydessä todella on kyse.

 Aavikon ympäröimänä, selkämme takana. Vuoren huipulle, selkärankaa pitkin alas. Meren yllä, nenän alla. Sodan kolkuttaessa ovea jätimme kodin taaksemme.

Näkymättömät maat on tarina sodan kotoa karkottamista ihmisistä. Teos kutsuu henkilökohtaisesti eläytymään näiden ihmisten mukaan heidän pakomatkallaan yli rajojen. Erityistä esityksessä on se polku, jonka he kulkevat. Jokainen vuori, luminen huippu, laaja aavikko ja yöllinen valtatie on luotu esiintyjien vartaloilla.

Näkymättömät maat sai ensi-iltansa vuonna 2015 ja sitä on sen jälkeen esitetty yli 20 maassa. Teos voitti Festival’s Director’s prizen Banialuka-festivaalilla Puolassa vuonna 2018 ja Intimate artistic grasp of current theme -palkinnon Spectaculo Interesse -festivaalilla Tsekeissä vuonna 2019. Lisäksi teos on saanut harvinaisen 5-tähden arvion The Guardian -lehdessä.

Esityksessä Grus Grus Teatteriin kuuluva Livsmedlet-duo haastaa itsensä ainutlaatuiseen kohtaamiseen nukketeatterin ja koreografian välillä.

Ensi-ilta 27.4.2015, Tehdas teatteri

Konsepti, ohjaus, esitys: Ishmael Falke ja Sandrina Lindgren

Äänisuunnittelu: Niklas Nybom

Valosuunnittelu: Jarkko Forsman

fiFI