Clowne Moderne

Clowne Moderne on paikkasidonnainen näyttelykierros, jossa Janna Haaviston luoma nykyklovnihahmo Taika Ansa Idé (T.A.Idé) kokee ja tulkitsee nykytaidetta. Clowne Moderne on esitystaidetta – teos, jossa yleisö ja klovni kohtaavat nykytaiteen äärellä. Klovni astuu alas estradilta ja siirtyy hämmästelemään taideteosta museoympäristössä, yhdessä yleisön kanssa: miten nykyklovnin ja nykytaiteen kommunikaatio voisi edesauttaa taideteosten tulkintaa ja kokemista?

Nykyklovni edustaa katsojaa, joka tulkitsee nykytaidetta omista lähtökohdistaan. Samaan aikaan, kun nykytaiteen tekijät ja lukeneet taiteentulkitsijat saattavat ymmärtää nykytaiteen ajankohtaisten nyanssien päälle, ei naiivi klovni välttämättä ajattele monimutkaisesti. Klovni elää hetkessä, tässä ja nyt, ja antaa tunnetilansa johtaa toimintaansa ja ajatteluaan. Esitys ei perustu puheelle, vaikka klovni saattaakin puhua jotakin kieltä.

Ensi-ilta 24.8.2019, WAM, Turku

Suositusikäraja:

12 vuotta

Esiintyminen, konsepti:

Janna Haavisto

Mentori:

Sofia Molin

Kuvat:

Frans Rinne

Tuotanto:

Grus Grus Teatteri

Esitystä ovat tukeneet Suomen kulttuurirahasto, Alfred Kordelinin säätiö ja Turun kaupunki. Clowne Moderne oli osa Haaviston Suomen Kulttuurirahaston tukemaa yksivuotista apurahatyöskentelyä.

Tour Gallery
fiFI