Liukuporrasmatka

Om resan är viktigare än destinationen, varför åker vi aldrig rulltrappor bara för att vi kan?

De har spridit sig över hela världen och miljontals människor åker på dem varje dag, men vad vet vi egentligen om rulltrappor? Meri-Maija Näykki Under föreställningen går åskådaren på upptäcktsfärd uppför rulltrappan.

Rulltrappsresan är en humoristisk och lekfull föreställning som leder betraktaren djupt in i rulltrappornas historia och själsliv. Varje deltagare får ett eget personligt resehäfte med uppgifter för att först i egen takt uppleva rulltrappan, ja repun, men efter en stund samlas alla för att åka tillsammans och fördjupa sig i rulltrappornas värld med reseledaren Näykki.

En del av föreställningen sker i en grupp på Whatsapp,var förberedd på att använda din telefon under Liukuporrasmatka. För att delta i föreställningen behöver du en smartphone, hörlurar och bra skor.

Liukuporrasmatka hade premiär i Tammerfors 13.10.2023. Föreställningen är i vår en del av programmet för Mentala Flygfältet-festivalen som anordnas av Grus Grus Teater. Föreställningen börjar från sk. Historieklassen i bryggerirestaurang Koulu (Panimoravintola Koulu, Eriksgatan 18, 20100 Åbo). Under föreställningen rör sig alla deltagare i rulltrappor i köpcentret Hansa. Föreställningen är inte lämplig för personer med nedsatt rörlighet.

Föreställningens längd är cirka 1,5h.

Liukuporrasmatka, avgångar i Åbo 2024

tor 2.5 . kl. 17.30, Start från Panimoravintola Koulu
lör 4.5. kl. 13.00, Start från Panimoravintola Koulu
tor 9.5. kl. 13.00, Start från Panimoravintola Koulu
fre 10.5 kl. 17.30, Start från Panimoravintola Koulu
sön 19.5. kl. 13.00, Start från Panimoravintola Koulu

(Från biljettpriset söndagen den 19 maj kommer 5€/biljett skänkas till Unicef. Donationen görs genom donationskontot för Keväthumaus-eventet som ordnas av kulturaktörer på Manilla.)

Delar av Liukuporrasmtaka sker i en Whatsapp-grupp som skapas skilt för varje föreställning. För att kunna delta i föreställningen krävs att du godkänner medlemskapet i gruppen. Under föreställningen behövs förutom en smartphone även hörlurar. Vänligen anmäl telefonnummer till varje deltagare/ inköpt biljett i kontaktfältet nedan.

Genom att fylla i formuläret ger du ditt samtycke till användning av kontaktuppgifter i föreställningen. De enskilda Whatsapp-grupperna och de samlade kontaktuppgifterna raderas efter föreställningen. Registret sköts av Grus Grus Teater rf.

Arbetsgruppen

Idé, regi och framförande: Meri-Maija Näykki

Dramaturg: Iiris Syrjä 

Dialogister: Ishmael Falke och Sofia Molin 

Produktion: Fatima Amokrane 

Fotograf: Frans Rinne

Vill du ha allt vi har att erbjuda? Om du svarade ja kan du köpa ett Festivalpass för evenemanget. Med ett pass för föreställningsdagen kan du uppleva varje resa, lite billigare!

Få ordning på dina resehandlingar! Skaffa dig ett festivalpass här!

Under två dagar kan du skaffa dig ett festivalpass till Mentala Flygfältet:

Lör 4.5 Festivalpass innehåller tre resmål

Kl. 13.00 Liukuporrasmatka, kl. 16.30 Ihmisraunio, kl. 19.00 Närproducerat

Tor 9.5 Festivalpass innehåller fyra resmål

Kl. 13.00 Liukuporrasmatka, kl. 16.30 Ihmisraunio, 
kl. 18.30 Avvikelse, kl. 20.00 Full Measures
sv_SESV