Grus Grus Teatterin uusimmat uutiset

Grus Grus News

Grus Grus Teaters nya verksamhetsledare, kulturproducenten Sanna Soni, har påbörjat sin tjänst från och med oktober.  

“Det är fantastiskt att hoppa in i det här gänget vars konstnärliga verksamhet jag redan har följt i flera år. Jag kliver in i denna nya roll med en kompromisslös och stark framåtanda i konstens namn, jag är mycket inspirerad! Grus Grus Teater ligger verkligen i framkant och har under många år utvecklat arbetsmodeller som stödjer konstnärernas arbete och jobbat för mer hållbara arbetsmetoder - alltid på konstens villkor.”

Soni har under det senaste decenniet arbetat som producent inom den fria scenkonstfältet och senast som dockteater-agent och producent inom docktaterkonstnärernas nätverk Aura of Puppets. 

Grus Grus Teaters styrelseordförande Ishmael Falke kommenterar teaterns senaste nyheter: 

“Världen förändras snabbt och ibland oförutsägbart. Som en erfaren flyttfågel navigerar Grus Grus i nya luftströmmar och utvecklas i enlighet med dem. Det gångna året har inneburit såväl nya medlemmar som nya interna arbetsgrupper och arbetsmetoder samt scenkonstnärliga experiment. 

Sist (men inte minst!) har vårt gäng fått förstärkning i form av Sanna Soni som tillträdde som ny verksamhetsledare i början av oktober. Sanna tar med sig - förutom utmärkta färdigheter inom administration, produktion och social kompetens - även en insikt i det internationella scenkonstnätverket, vilket kommer att spela en allt viktigare roll i Grus Grus verksamhet under de kommande åren.” 

Ytterligare information:
Sanna Soni  
Verksamhetsledare
sanna.soni@grusgrus.fi 

sv_SESV