Kuva esityksestä Full measures. Kuvaaja Jussi Virkkumaa, kuvassa Ishmael Falke ja Sandrina Lindgren.

Livsmedlet

Kuva esityksestä Full measures. Kuvaaja Jussi Virkkumaa, kuvassa Ishmael Falke ja Sandrina Lindgren.

Livsmedlet on Grus Grus Teatterin osana toimiva taiteellinen yhteistyö. Se on duo, jonka muodostavat nukketeatteritaiteilija ja ohjaaja Ishmael Falke sekä koreografi ja tanssitaiteilija Sandrina Lindgren. Livsmedlet pyrkii luomaan ajankohtaisia ja kekseliäitä visuaalisia teatteriteoksia, joiden keskiössä ovat keho ja materiaali. Teokset haastavat yleisöä katsomaan toisin ympäristöään ja jokapäiväistä elämäänsä. Duo yhdistää nykynukketeatterin, -tanssin ja -koreografian sekä esine- ja fyysisen teatterin elementtejä. Suurin osa Livsmedletin tuotannoista on suunnattu kansainvälisille kiertueille. Siksi ne on suunniteltu helpoiksi kuljettaa ja rakentaa ja ne perustuvat vähäiselle puheilmaisulle tai ovat täysin sanattomia. Duo tarjoaa myös työpajoja ja yhteisöprojekteja, joissa taiteilijat jakavat luovia työskentelytapojaan muiden kanssa.

Livsmedlet on tehnyt esityksiä kuten TraFika (2011) ja Dead Ends (2013), joissa leikitään kaupungin liikenne-symboleilla, Invisible Lands (2015), joka tarkastelee empaattisia tapoja ymmärtää pakolaisuutta ja Full Measures (2019), joka käsittelee nyky-yhteiskunnan ja -ihmisen pakkomiellettä mittaamiseen. Livsmedletin teokset ovat kiertäneet kaikkialla maailmassa, muun muassa Kanadassa, Englannissa, Hollanissa, Belgiassa, Norjassa, Ranskassa, Saksassa, Venäjällä, Kuubassa, Sveitsissä, Espanjassa, Portugalissa, Italiassa, Virossa, Liettuassa, Sloveniassa, Ruotsissa, Tanskassa, Puolassa ja Tšekissä.

Vuonna 2018 duo sai “Ohjaajan palkinnon” esityksestään Invisible Lands Bania Luka -nukketeatterifestivaalilla Bielsko Bialassa, Puolassa. Vuonna 2019 sama teos palkittiin puolestaan “ajankohtaisen teeman intiimistä taiteellisesta käsittelystä” Spectaculo Interesse -festivaalilla Ostravassa Tšekin tasavallassa.

Päivitetty Livsmedletin kansainvälinen kiertueaikataulu löytyy duon Facebooksivulta Livsmedlet.

Scroll to Top