Sandrina Lindgren

Sandrina Lindgren

Sandrina Lindgren arbetar som danskonstnär, koreograf, teaterskapare och artist. I sitt kreativa arbete är hon intresserad av att förstå vad kroppen är. Hon söker efter svar genom att undersöka kroppens relation till material, föremål och berättelser av vår tid. Hon använder sig av influenser från nutida föremålsteater (object theatre), samtidsdans, dockteater, somatisk rörelse, visuell- och fysisk teater, dansimprovisation och brödbakning.

Sandrina turnerar och uppträder internationellt under det konstnärliga namnet Livsmedlet tillsammans med dockteaterkonstnär Ishmael Falke. Livsmedlet är en del av Grus Grus Theater sedan 2017. Hon leder också projektet Hushållets Dansprotokoll, som uppmuntrar deltagare att leka i gränslandet mellan dans och hushållsarbete.

Hon har en BA i modern dans (2010) från Amsterdam School of the Arts. Hon har också studerat koreografi vid The School for New Dance Development i Amsterdam och teater med Clipa Visual Theatre i Tel Aviv. Hon är född i Sverige och har bott utomlands sedan 2006, först i Tyskland sedan i Nederländerna och även en kort tid i Israel. Sedan 2014 bor hon i Åbo, Finland.

sandrina.lindgren (a) grusgrus.fi
sandrinalindgren.me

Scroll to Top