Full Measures

Ett slumpmässigt möte i en kaotisk värld av konstant förändring. Ett par förenas i ett försök att mäta, kartlägga och definiera varandra. Mätning har blivit en ofrånkomlig del av tillvaron. Mäter vi idag för att leva bättre, eller har rollerna bytts ut – lever vi istället för att mäta mer effektivt?

 

Full Measures är en trio för en dockteaterkonstnär, en dansare och mätstickor. Det är en visuell och proportionellt ärelysten redogörelse för mänsklighetens besatthet av mätning. I detta verk förenar den internationellt hyllade åboensemblen Falke-Lindgren-Nybom-Forsman krafterna med regissör Idit Herman från Clipa Theatre i Tel Aviv. Med hjälp av okonventionella tekniker breddar gruppen återigen gränserna och möjligheterna för föremålsteater.

 

Det är en upplevelse i sig att se Falke och Lindgrens hantverk på scenen. Inget får gå fel, de ska hinna göra alla sina handgrepp under föreställningens utmätta tid. (...) Kan man mäta mänsklig närhet? Eller sårbarhet och nakenhet? Föreställningen “Full Measures” visar iallafall hur försöket ser ut.

– Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser 23.9.2019

Full Measures hade premiär i Åbo 20.9.2019 på Tehdas Teatteri. Föreställningen gästade festivalen Retroperspektywy i Lodz, Polen, i augusti 2023. Mät dina steg till vårens föreställningar på Tehdas Teater, biljetterna är till salu på teatern. Full Measures är i vår en del av programmet för Mentala flygfältet-festivalen som anordnas av Grus Grus Teater och en samproduktion mellan Grus Grus Teater och Tehdas Teatteri.

 

Föreställningen är till största delen ordlös, men innehåller lätt engelska. Full Measures är riktad till vuxna, föreställningen innehåller nakenhet. Längd ca 1h.

Biljetter: Tehdas Teatteri

Full Measure, avgångar i Åbo 2024

tor 9.5. kl. 20.00, Tehdas Teatteri, sal

fre 10.5. kl. 18.30, Tehdas Teatteri, sal

Lör 11.5. kl. 19.30, Tehdas Teatteri, sal

Arbetsgruppen

Koncept, regi och framförande: Ishmael Falke och Sandrina Lindgren

Gästregissör: Idit Herman

Ljuddesign: Niklas Nybom

Ljusdesign: Jarkko Forsman

Dramaturgisk konsultering: Ville Kurki

Assistenti: Sarah Bazire

Scenografi: arbetsgruppen

Produktion: Tehdas Teatteri, Grus Grus Teatteri och Clipa Theater

Vill du ha allt vi har att erbjuda? Om du svarade ja kan du köpa ett Festivalpass för evenemanget. Med ett pass för föreställningsdagen kan du uppleva varje resa, lite billigare!

Få ordning på dina resehandlingar! Skaffa dig ett festivalpass här!

Under två dagar kan du skaffa dig ett festivalpass till Mentala Flygfältet:

Lör 4.5 Festivalpass innehåller tre resmål

Kl. 13.00 Liukuporrasmatka, kl. 16.30 Ihmisraunio, kl. 19.00 Närproducerat

Tor 9.5 Festivalpass innehåller fyra resmål

Kl. 13.00 Liukuporrasmatka, kl. 16.30 Ihmisraunio, 
kl. 18.30 Avvikelse, kl. 20.00 Full Measures
sv_SESV