Rabbinens katt

En musikfylld dockteaterföreställning om frihet, tillhörighet och samexistens

Rabbinens katt äter upp familjens pratsamma papegoja och ärver dennes talförmåga. Men då allt som kommer ur den egensinniga kattens mun verkar vara lögner besluter sig rabbinen för att ta sig an katten för att uppfostra och undervisa denna.

En musikfylld dockteaterföreställning om frihet, tillhörighet och samexistens där katter kan prata och åsnor sjunga. Föreställningen baserar sig på Joann Sfars prisbelönta seriebok “Rabbinens katt” (“Le chat du rabbin”, 2005).

Föreställningen är ett finländskt-svenskt samarbete mellan den tvåspråkiga nomadteatern Grus Grus Teater i Åbo och musik- och kulturplattformen Re:Orient i Stockholm. Den kommer att spelas i både Sverige och Finland under 2019-2020.

“I Rabbinens katt finns en lekfullhet och en humor som pekar på det särpräglade och samtidigt är öppen och inkluderande (…) Ishmael Falkes skicklighet består i att han får publiken att concentrera sig helt på dockan, och bara i riktog förbluffande ögonblick tar in honom själv, som för att avslöja maskineriet, hur det hela går till. Som konstart kräver det en särskild talang, trolleri och närvaro (…) Rabbinens katt är ett exempell på hur man gör något oemotståndligt, en föreställning som man lämnar med ett leende på läpparna.” -Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser

REGI: Mikaela Hasán
SCENOGRAFI: Johanna Latvala
DOCKOR: Elina Sarno
LJUSDESIGN: Irene Lehtonen
PÅ SCENEN: Sofia Berg Böhm, Ishmael Falke
TEXTRÄTTIGHETER: Dargaud
BILDRÄTTIGHETER: © Joann Sfar – Dargaud 2018

ÅLDERSREKOMMENDATION: 9+

Rabbinens katt baserar sig på ett seriealbum med samma namn av Joann Sfar. Föreställningen är ett samarbete mellan Grus Grus Teater (Åbo) och ReOrient (Stockholm).

Forna föreställningar:

12.4., 13.4., 27.4.2019 Åbo Svenska Teatern
25-29.11. Malmö, Inkonst
8-15.12. Stockholm, Ö2
10-13.2. Enköping

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top