Picknick vid vägkanten

Zonen kallar.

Jag har varit där, på “området”. Man hittar dit om man vill, men man måste ta sig dit på egen hand.

Jag för dem som vill dit. Det är min uppgift. Jag är stalker.

Du har kanske hört om “visiterna”? De som talar om dem offentligt blir oftast stämplade som sinnesjuka. Myndigheterna tiger, men det är säkert att det hände något oförklarligt i vår obetydliga lilla småstad. Andra säger att det var en intelligens av utomjordiskt slag som besökt oss, de flesta säger ingenting. Det finns också av dem som påstår att det efter visiten blivit kvar på “området” något som uppfyller människans mest hemliga önskningar.

“Från denna picknick går du inte ifrån med en axelryckning- och det om något är ett tecken på bra teater. (…) Grus Grus Teaters Huvimatka tienpientarelle är en immersiv föreställning för alla sinnen.” -Irmeli Haapanen, Turun Sanomat. Läs hela recensionen (för abonnenter, på finska).

“Vi ska till Zonen, där vad som helst kan hända. Är den en plats eller ett tillstånd? Vi som fått biljett av Grus Grus ska söka upp den i Åbo. Han som leder oss arbetar målmedvetet, förser oss med den teknik vi behöver, hörlurar till oss, sändargrejer till honom. Det fungerar perfekt. (…) Jag får en ingivelse att röra vi ledsagaren, nudda hans solkiga jacka, men vi utbyter bara en snabb blick och så beger jag mig hem, innesluten i en kosmiskt illusionslös … inte välvilja, kanske, men en stor och djupt känd tydlighet.” -Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser. Läs hela recensionen.

Stalker: Ville Kurki
Regi: Tommi Silvennoinen
Originalverk: Arkadi och Boris Strugatski “Picknick vid vägkanten”
Bearbetning: Tommi Silvennoinen och Ville Kurki
Ljudarbete: Kalle Terästö
Produktion: Grus Grus Teater och Leo Van Aerschot
Föreställningen spelas på finska.

Resan till “Zonen/Området” började i närheten av Salutorget. Mer detaljerad information i samband med biljettköp. På en resa max. 10 personer per gång.

 

Forna föreställningar:

juli 2018
15./ 24. / 25. / 26. / 28. x 2 / 29. / 31.

augusti 2018
2./ 3. / 4. x 2 / 5. / 15. / 16. / 17. / 18. x 2 / 19. / 23.

Alla föreställningar  kl. 19, plus 28.7. / 4.8. / 18.8. också kl. 14.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top