Nainen katoaa

Näyttelijä Pauli Poranen lavalla
Pauli Poranen, kuva: Ville Kurki

Grus Grus Teatterin psykedeelinen trilleri

Katsojakilpailun säännöt sivun lopussa. 

Nainen katoaa epäselvissä olosuhteissa. Etsivä tutkii. Katoamisesta ilmoittaneen miehen todellisuus horjuu.

Katoaminen on yksin ihmettelemään jääneelle ihmiselle pahempaa kuin kuoleman hyväksyminen. Kukaan ei kestä epävarmuutta loputtomiin ja viimein jotain on pakko tehdä. Nainen katoaa -näytelmä on katsantokannasta riippuen koominen tragedia tai traaginen komedia voimattomuudesta ja luopumisesta. Sen pohjalla on huikean hieno ja omalakinen teksti, jota ranskalainen näytelmäkirjailija Sophie Lannefranque on kirjoittanut yhdeksän vuotta. Tyylilajiksi määriteltiin lopulta, ei psykologinen, vaan psykedeelinen trilleri.

Näyttelijä Sofia Molin lavalla
Sofia Molin, kuva: Ville Kurki

Esityksen ohjaa Ville Kurki, joka tunnetaan mm. sellaisista ainutkertaisista esityksistä kuin Hamlet, koko totuus Turun linnassa ja Thalia palkitusta Stalker, huviretki tienpientarelle vaellusnäytelmästä ja monista muista unohtumattomista esityksistä. Nainen katoaa -näytelmän on kirjoittanut ranskalainen näytelmäkirjailija Sophie Lannfranque yhteistyössä ohjaaja-dramaturgi Ville Kurjen ja näyttelijä Sofia Molinin kanssa.

Esityksen tuottaa koti- ja ulkomailla kiitetty ja palkittu turkulainen Grus Grus Teatteri yhteistyössä Turun Kaupunginteatterin kanssa.

“Turkulainen esittävän taiteen vapaa kenttä on tällä hetkellä poikkeuksellisen vireä ja moni-ilmeinen. Grus Grus Teatteri on yksi niistä ryhmistä, joiden teoksia odottaa aina suurella mielenkiinnolla ja jotka onnistuvat joka kerta yllättämään.” – Irmeli Haapanen, Turun Sanomat

Näyttelijä Thomas Dellinger lavalla
Thomas Dellinger, kuva: Ville Kurki

ENSI-ILTA  Turun Kaupunginteatterin Sopukka-näyttämöllä 1.10.2021. Muut esitykset 8.–30.10.

Näyttelijät: Sofia Molin, Pauli Poranen ja Thomas Dellinger
Ohjaus: Ville Kurki
Ohjaajan assistentti – visualisti: Timo Tamminen
Näytelmäkirjailija: Sophie Lannefranque
Äänisuunnittelu: Kalle Terästö
Valosuunnittelu: Irene Lehtonen
Lavastus ja puvustus: Timo Tamminen ja Ville Kurki
Valokuvat: Jussi Virkkumaa
Viestintä ja markkinointi: Pia Puustelli
Tuotanto: Grus Grus Teatteri ry

Esityskieli: suomi.
Kesto: noin 1 h 45 min.

Esitystä tukevat: SKR, Taike ja Turun Teatterisäätiö

Katsojakilpailu
1. Kun olet nähnyt näytelmän voit lähettää meille oman tulkintasi sen tapahtumista esityspäivän iltaan klo 0.00 mennessä.
2. Myöhästyneet tekstit eivät osallistu kilpailuun (mutta ne luetaan).
3. Esityksen tekijät valitsevat voittajaksi täysin subjektiivisesti ja tunnepohjalta heidän mielestään kiinnostavimman: tulkinta sekä perustelut ovat tärkeimmät kriteerit.
4. Jos käyt katsomassa esityksen uudestaan, saat osallistua myös kilpailuun uudestaan.
5. Tulkinnan voi kirjoittaa joko “Henkinen lentoyhtiö – Grus Grus Teatteri”:n Facebook sivulle “Katsojakilpailu” -postauksen kommenttiosioon tai lähettää s.postilla: info@grusgrus.fi

Palkinnosta

1. Voittaja + 1 avec pääsee katsomaan Nainen katoaa -näytelmän uudelleen.
2. Voittaja saa tiedon palkinnosta tulkitsemansa esityksen seuraavana päivänä klo 12 mennessä.
3. Palkintolippu on seuraavaan Nainen katoaa -esitykseen. Huom! On mahdollista, että palkintoesitys on saman päivän iltana kun saat tiedon voitostasi.
4. Huom. palkintolipun päivämäärää ei voi muuttaa. Tämä johtuu pandemian aiheuttamasta rajoitetusta katsojamäärästä.
5. Palkintoliput saa antaa lahjaksi, mutta niitä ei voi vaihtaa toiselle päivälle, eikä vaihtaa toisten esitysten lippuihin.
6. Voittajalta tarkistamme lipun, eli että hän on käynyt juuri kyseisen päivän esityksen, josta hän tulkintansa kirjoitti.
7. On teoriassa mahdollista, että yksi muut laudalta lyövä ylimaallinen tulkitsija pääsee katsomaan lähes kaikki esitykset.

Katsojakilpailun ohjeet
TRAILER “Sukella mysteeriin!” Nainen katoaa -psykedeelinen trilleri Turun kaupunginteatterin Sopukassa, ensi-ilta 1.10.2021.
Ohjaaja Ville Kurki kertoo Nainen katoaa -näytelmästä
Nainen katoaa -näytelmän katsojatulkintoja
Scroll to Top