mikä on Henkinen lentoyhtiö?

“Turkulainen esittävän taiteen vapaa kenttä on tällä hetkellä poikkeuksellisen vireä ja moni-ilmeinen. Grus Grus Teatteri on yksi niistä ryhmistä, joiden teoksia odottaa aina suurella mielenkiinnolla ja jotka onnistuvat joka kerta yllättämään.”

-Irmeli Haapanen, Turun sanomien pitkäaikainen kriitikko

Henkinen lentoyhtiö on elämyspalvelujen tarjoaja, jota ylläpitää Grus Grus Teatteri ry. Lisäksi yhtiöön kuuluu Livsmedlet duo. Grus Grus Teatteri on vuonna 2007 perustettu monialainen ryhmä, joka ei pyri asettumaan pysyvästi mihinkään toimitilaan, vaan toimii vierailijana ja yhteistyötahona. Toteutamme jonkin tietyn projektin vain siinä tapauksessa, että sellaiseen on jokin ns. syvempi tarve ja syy.

Toimimme jatkuvassa dialogissa taiteilijoidemme kanssa. Heidän yksilölliset prosessinsa luovat pohjan ohjelmiston rakentamiselle. Teatteriyhdistyksemme päätarkoitus on näyttämötaiteen eri lajien välisen dialogin ja monimuotoisuuden vahvistaminen.

Suhtaudumme taiteen monimuotoisuuden ylläpitämiseen samalla vakavuudella kuin luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen.

Yhdistys on virallisesti kaksikielinen, suomi ja ruotsi. Lisäksi teemme yksittäisiä projekteja muillakin kielillä sekä sanattomasti.

“Henkinen lentoyhtiö” on ollut jo kauan Grus Grus Teatterin lisänimi, mutta se nostettiin etusijalle vuonna 2021 sillä se kuvaa parhaiten yhteisömme toimintaa.

Yhteistyössä toimineita tahoja, esim: Tampereen Teatteri, Teatteri Telakka, Tanssiteatteri MD, Korjaamo Teatteri, Suomi-instituutti Pariisissa, Svenska Teatern i Helsingfors, Wäinö Aaltosen museo, Forum Marinum, Turun linna, Läntinen Tanssin Aluekeskus, Turku Dansart ry, Elävän Kulttuurin Koroinen, BARKER-teatteri, Turun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta, Turun keskiaikamarkkinat, Åbo Svenska Teater, sekä Turun kaupunginteatteri.

Festivaalivierailuja esim: Tampereen Teatterikesä, Klovnifestivaali Punainen helmi, Hiljaisuus festivaali, Monobaltija, Bravo-festivaali, Manifesti, Stage festivaali

Ydinryhmä 

Jäsenet 

Livsmedlet 

Menneet esitykset ja projektit

Scroll to Top