Livsmedlet

Kuva esityksestä Full measures. Kuvaaja Jussi Virkkumaa, kuvassa Ishmael Falke ja Sandrina Lindgren.

Livsmedlet är ett kreativt samarbete som administreras av Grus Grus Teater, det är en duo som består av dockteaterkonstnären och regissören Ishmael Falke och koreografen och dansaren Sandrina Lindgren. Livsmedlet existerar med ambitionen att skapa relevanta och uppfinningsrika visuella teaterverk som sätter kropp och material i fokus och som utmanar publikens perspektiv på den fysiska omgivningen och det vardagliga livet. Deras arbete använder sig av en blandning av modern dockteater, modern dans och koreografi samt objektteater och fysisk teater. De flesta produktioner av Livsmedlet är gjorda i syfte att turnera internationellt och är därför utformade för att vara lätta att transportera och med liten eller ingen dialog. Duon erbjuder också workshops och community-baserade projekt där de delar sina kreativa arbetsmetoder med andra.

Livsmedlet har gjort föreställningar som TraFika (2011) och Dead Ends (2013) där de leker med stadens trafiksymboler, Invisible Lands (2015) som utforskar empatiska sätt att förstå sig på flyktingresor och Full Measures (2019) som tar sig an samhällets besatthet för mätning. Deras föreställningar har turnerat över hela världen, bland annat till Kanada, England, Holland, Belgien, Norge, Frankrike, Tyskland, Ryssland, Kuba, Schweiz, Spanien, Portugal, Italien, Estland, Litauen, Slovenien, Sverige, Danmark, Polen och Tjeckien.

År 2018 mottog de “The Director’s Prize” för sin föreställning Invisible Lands på Bania Luka dockteaterfestival i Bielsko Biala, Polen. År 2019 fick de återigen pris för Invisible Lands tilldelat för “intimate artistic grasp of current theme” vid festivalen Spectaculo Interesse i Ostrava, Tjeckien.

Uppdaterat internationellt turnéschema för Livsmedlet hittas på deras Facebooksida “Livsmedlet”.

Scroll to Top