Lasaruksen evankeliumi

 

Uuden testamentin Lasarus oli maailman ensimmäinen zombie ja Jeesuksen kenties suurin PR -temppu. Esityksemme jatkuu siitä, mihin Jeesus lopetti: mitä Lasarukselle tapahtuu sen jälkeen kun hän palaa kuolleista? Millainen on kuolemanjälkeinen elämä, ja oliko koskaan elämää ennen kuolemaa?

Lasarus on esitysprojekti, jossa taide ja tiede kohtasivat henkiinheräämisen myytin ja faktojen äärellä, ja joka kutsuu meitä kaikki katsomaan kuolemaa silmiin, siis peiliin.

Lasaruksen evankeliumi sukeltaa suureen tuntemattomaan, matkakompassina ihmisen suhde kuolemaan.

Kysymme: Mitä kaikkea antaisit, jotta edesmenneet rakkaasi tulisivat takaisin? Onko sinulla edes varaa vastaanottaa heitä? Miksi tavoittelemme kaikin keinoin ikuista elämää, kun maapallo hädin tuskin kestää meitä nytkään? Muotoillaan kysymys uudelleen: mitä kaikkea antaisit, jotta edesmenneet pysyisivät kiltisti siellä missä ovat?

Lasaruksen evankeliumi yhdistää näyttelijäntyötä, nukke- ja esineteatteria, tanssia sekä laajaa tieteellistä pohjaa.

“Turkulainen esittävän taiteen vapaa kenttä on tällä hetkellä poikkeuksellisen vireä ja moni-ilmeinen. Grus Grus Teatteri on yksi niistä ryhmistä, joiden teoksia odottaa aina suurella mielenkiinnolla ja jotka onnistuvat joka kerta yllättämään. Ishmael Falken ja Sofia Molinin kirjoittama ja Falken ohjaama Evangeliet enligt Lasarus ei ole poikkeus. Eri taiteenlajit – valo- ja äänisuunnittelu mukaanluettuna – yhdistyvät siinä luontevaksi ja puhuttelevaksi kokonaisuudeksi, joka kiehtoo sekä muodollaan että sisällöllään vihonviimeiseen kohtaukseen asti.”  -Irmeli Haapanen, Turun Sanomat

Käsikirjoitus: Sofia Molin ja Ishmael Falke
Ohjaus: Ishmael Falke
Esiintyjät: Sandrina Lindgren (Maria) ja Sofia Molin (Martta)
Tieteellinen konsultointi: Eläintieteen dosentti Ilari Sääksjärvi (Turun yliopisto)
Sävellys ja äänisuunnittelu: Niklas Nybom
Valosuunnittelu: Irene Lehtonen

Kanta-esitys oli 8.9.2017 Åbo Svenska Teaterissa.

Teos kiertää tilauksesta.

Esitysprojekti on Grus Grus Teatterin ja Turun yliopiston yhteistyö.

Esitystä tukevat: Koneen säätiö, Svenska kulturfonden, SKR, Taike, Albin Löfgrens kulturfond, Konstsamfundet, Turun teatterikerho ja Turun kulttuurilautakunta.

 

Menneet esitykset:

Wasa Teater
11.10.2019 klo 19
12.10.2019 klo 14

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top