HDP – Tanssiprojekti joka osoittaa kunniaa kotitaloustehtäville

HDP tarjoaa tällä hetkellä tanssi- ja kotityöpajoja sekä tanssin ammattilaisille että harrastajille. Lisätietoa alempana.

Huushollin tanssiprotokolla (HDP) tutkii suhdettamme kotitöihin tanssin ja somaattisten liiketekniikoiden avulla tanssinhalun alkuperän löytämiseksi. Koska mitä eroa on tanssiliikkeillä ja kotitalousliikkeillä ja miksi käymme mieluummin kuntosalilla nostamassa painoja kuin kannamme kotiin ruokakasseja?

Projekti sai alkunsa vuonna 2017 ja on siitä lähtien tarjonnut erilaisia aktiviteetteja; tanssi- ja kotitaloustyöpajoja, pod-radio ohjelmia, installaatioita ja live-esityksiä Turussa ja muuallakin. Vuosien varrella projekti on eri tavoin osallistanut turkulaisia taiteilijoita toimintaan.

HDP:n aloitti koreografi ja tanssitaiteilija Sandrina Lindgren ja toteutus tapahtuu yhteistyössä säveltäjä ja qigong-opettaja Antti Tolvin kanssa. HDP:tä on vuosien varrella tukeneet Svenska Kulturfonden,Taike, Varsinais Suomen Maakuntarahasto, TOP-säätiö ja Läntinen tanssin aluekeskus.

Tutustu HDP:hen ainutlaatuisilla työpajoillamme!

Koti on täynnä esineitä, jotka ohjaavat liikkeitämme – liikutamme kättämme kupin nostamiseksi, menemme maate sänkyyn ja raahaamme pölynimureitamme pitkin kämppää. Voisi sanoa, että jokaisella esineellä on oma koreografiansa, ja joistain koreografioista nautimme enemmän – toisista vähemmän. Mutta mitä nämä arjen teot ja koreografiat vaikuttavat meihin? Kuinka ne ovat yhteydessä aisteihimme ja miten ne vaikuttavat meihin ihmisinä? Ja miten voimme nykytanssin keinoin oppia lisää tästä?

Dish’o Dance- ja Vacuum cleaner Yoga -työpajat voidaan sovittaa tapahtumiin ja erikokoisille ja -taustaisille ryhmille. Työpajat ovat suunnattuja sekä tanssin ammattilaisille että harrastajille. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä sandrina.lindgren@grusgrus.fi ja käymällä HDP:n verkkosivuilla: householddance.com.

Vacuum cleaner yoga

Imurointi ei ehkä koskaan tule olemaan suosikkihommamme, mutta tässä työpajassa yritämme tehdä rauhan meluisten pölynimijöiden kanssa. Tarkastelemme pölynimuritanssin potentiaalia leikkisillä harjoituksilla, jotka yhdistävät tanssi-improvisaatiota, mindfulnessia ja elävää musiikkia (sävellettynä ja esitettynä pölynimurilla). Liikkumalla ei-toivotun liikkeen parissa opimme lisää liikkeistä, jotka todella inspiroivat meitä.

Työ edistää kehopositiivisuutta ja auttaa meitä löytämään kehon välttämättömänä paikkana vuorovaikutukseen meitä ympäröivän maailman kanssa. Keho on kohtauspaikka, jolle ovat ominaisia muun muassa aistilliset vaikutelmat, uteliaisuus ja toiminnanhalu.

Pöynimurijoogaa voidaan toteuttaa pienille tai suurille ryhmille sekä verkkotyöpajoina – myös tapahtumia joissa osallistujat tanssivat kotoa käsin on mahdollista järjestää.

Dish’o dances

Kursseja hyvän ruoan tekemiseen on paljon, mutta tämä on työpaja joka keskittyy keittiötyön toisesta näkökulmasta. Dish’o-tanssipajassa tutkitaan kehon roolia keittiötyössä luovasta, kehollisesta näkökulmasta joka saa inspiraatiota sekä ruoanlaittostressistä että mindfulnessista. Työskentelemme tanssi-improvisaation-, meditaation- ja päivittäisten keittiötöiden innoittamien harjoitusten parissa samaan aikaan kun laitamme yhdessä ateriaa. Jaetussa keittiötyössä – tanssin pyörteessä – luo hyvin erikoisen laatuajan jossa liian monet kokit onnistuvat aina keiton kanssa.

Työ edistää kehopositiivisuutta ja auttaa meitä löytämään kehon välttämättömänä paikkana vuorovaikutukseen meitä ympäröivän maailman kanssa.

Työpaja voidaan järjestää pienille tai suurille ryhmille, kaiken ikäisille ja kaikenlaisille ihmisille, kaikenlaisissa keittiöissä.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä sandrina.lindgren@grusgrus.fi ja käymällä HDP:n verkkosivuilla: householddance.com.

Katso myös aiheeseen liittyen Grus Grus Teatterin esitykset Sielunmessu pölynimurille ja Närproducerat.

Aiemmat ohjelmat:

2020
29.4. Työpaja, Pölynimurijooga, Kansainvälinen tanssin päivä, Läntinen tanssin aluekeskus, Turku

2019
26.4. ENSI-ILTA: Sielunmessu pölynimurille, Barker Teatteri, Turku
28.4. Sielunmessu pölynimurille, Barker Teatteri, Turku
3.5. POD-julkaisu, meditation med en dammsugare (ruotsinkielinen versio)
3.5. Sielunmessu pölynimurille, Barker Teatteri, Turku
4.5. Sielunmessu pölynimurille, Barker Teatteri, Turku
5.5. Sielunmessu pölynimurille, Barker Teatteri, Turku
18.10. Pölynimurijooga, esittely Stretch 2019:n aikana, Turun kaupunginteatteri

2018
Tammikuu: Podcast-episodi 2 “Choreography for body and bread” julkaistaan verkossa!
25.2. Työpaja “dishes and dances” Konsan Kartanossa Turussa
4–16.3. Residenssia nykytaidetilassa Kutomossa, Turku
11.3. ja 14.3. Työpajat “Vacuum cleaner yoga“, Kutomo, Turku
17.3 Työesittely, Kutomo, Turku
28.4. Installaatio ”Kitchen Explorations”, Festival of Instant Choreography, Helsinki
Syyskuu: Podcast-episodi 3 “meditation with a vacuum cleaner” julkaistaan verkossa!

2017
1.9. Podcast-episodi 1 “Dance mode vs Routine mode“ julkaistaan verkossa!
12.9. Mini-kotitalouden tanssityöpaja DOC loungen aikana Bar Ö:ssä, Turku
7.10. Installaatio “Kitchen Explorations“ osana “Occupy Aurajoki”, New Performance Turku Festivaalissa
8.12. HDP-harjoitteita ”Fredag med kollegor”-avoimissa harjoituksissa Gillesgårdenissa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top