Grus Grus Teatterin Mausoleumissa esitellään emerituksen rooliin siirtyneitä Grus Grus Teatterin jäseniä, joilla on ollut pitkäaikainen, näkyvä ja merkittävä rooli teatterin toiminnassa – erityisesti teatterin taifeellista suuntaa linjaavassa Ydinryhmässä.

Ville Kurki

Dramaturgi – ohjaaja Ville Kurki perusti Grus Grus teatterin vuonna 2007 ja toimi siinä puheenjohtajana, dramaturgina ja ohjaajana 15 vuotta, jättäen jälkeensä taloudellisesti vakaan ja taiteellisesti kukoistavan teatterin. Teatterialalla Kurki erikoistui fyysiseen näyttämötaiteeseen ja epäkonventionaaliseen dramaturgiaan. Vuosina 2007 – 2022 Kurki toimi dramaturgina useimmissa Grus Grus teatterin esityksissä.  Ohjaajuus menehtyi Kurjessa onnellisesti Hamlet – Koko totuus – produktion (2016) myötä, sillä sen jälkeen hänellä ei enää ole ollut entisenlaista pakkomiellettä ohjata.

Teatterin tiedotuskeskus Tinfo myönsi vuonna 2019 valtakunnallisen Thalia -palkinnon Kurjen ja ohjaaja Tommi Silvennoisen yhdessä kehittämälle Stalker – Huviretki tienpientarelle -esitykselle, jossa Ville myös esiintyi. Stalker oli eräänlainen taiteellinen tiivistymä paikkasidonnaisista teoksista, joita Grus Grus Teatterin ydinryhmä oli siihen mennessä tehnyt. Koivuhiiri ja päästäinen / Björkmusen och näbbmusen on kiitetty lastenteatteriesitys, jonka Kurki ideoi ja toteutti yhdessä näyttelijä Sofia Molinin. Grus Grus Teatteri tuotti siitä suomen- ja ruotsinkieliset versiot ja se palkittiin vuonna 2018 lastenteatterin ITU-innovaatiopalkinnolla.

Ville Kurki väsyneenä mutta haaveellisena. Kuva: Sofia Molin.
Markku Tuulenkari esityksessä Hamlet - koko totuus.

Markku Tuulenkari

Pitkän linjan teatterintekijä, näyttelijä, stunt-mies ja pelastusalan ammattilainen Markku Tuulenkari toimi Grus Grus Teatterissa vuodesta 2014 vuoteen 2021. Vuosien varrella Tuulenkari näytteli, vaikutti teatterin hallituksessa sekä antoi monenlaista arvokasta konsultaatiota pelastusalan taustaansa nojaten.  Näyttelijänä Tuulenkari työskenteli Grus Grus Teatterin ensemblen kanssa esityksissä Pikkuprinssi (2012), Iso prinssi (2012), Q2 (2014), Hamlet  – koko totuus (2016), Metsurin tarina (2017) ja 10 % Suomen historiaa (2017). Oivallisena ääninäyttelijänä Tuulenkari on tulkinnut Grus Grus Teatterille kansansatuja.

Scroll to Top