Valtava yksiö

Kiehtova fyysinen teatteriesitys pariskunnasta, joka eroaa

Valtava yksiö on kiehtova fyysinen teatteriesitys pariskunnasta, joka eroaa. Se on duetto ainutlaatuiselle tanssija Ville Oinoselle ja valloittavalle klovni Janna Haavistolle. Valtavan yksiön alussa kaunis ja onnellinen pari sanoo yleisölle: “Meillä menee todella hyvin meille.” Pian sanat muuttuvat merkityksettömiksi ja teot puhuvat. Meillä on monia tärkeitä seremonioita, kuten häät, syntymäpäivät, hautajaiset jne., mutta yksi puuttuu. Rituaali, joka hautaa ihmissuhteen, joka alkoi rakkaudesta.

Joskus on vain annettava toisen mennä, jotta molemmat pelastuvat. Valtava yksiö -esitys syntyi todellisesta tarpeesta muistaa, päästää irti ja ottaa uusi askel elämässä. Sitä sokeutuu helposti arjen pienille teoille ja hetkille – yhtäkkiä lähin ihminen onkin muukalainen. Valtava yksiö on ainutlaatuinen ja sydämellinen esitys erosta, ilman vaivaannuttavia taustatarinoita tai kiusallisia tunnustuksia. Lopulta se on tarina siitä, millaista on jakaa elämänsä toisen kanssa.

“Avioero on tuttu tarina, mutta koskaan sitä ei ole kerrottu tällä tavalla” -Anneli Kanto, Teatterilehti​​

”Valtava yksiö on syksyn upeimpia esityksiä.” -Markus Määttänen, Aamulehti

Teoksesta on vuosien varrella tehty kolme versiota. Ensimmäinen niistä sai ensi-iltansa Tampereen Teatterissa 26.11.2013. Se myös vieraili Kulttuuritehdas Korjaamolla ja siitä kuvattiin katkelmia Yle TV2:n Eroiltaan (katso Ylen uutinen), missä ohjaaja Ville Kurki oli myös vieraana. Tässä esityksessä miestanssijana oli Kalle Suominen. Uusi versio esitettiin 15.10.2017 Helsingin Korjaamolla nimellä Valtavampi yksiö, jossa tanssijaksi tuli Ville Oinonen. Ruotsinkielisen ensi-iltansa teos sai nimellä Enorma ettan Åbo Svenska Teaternin Tiljan-näyttämöllä 16.2.2019. Oinonen jatkoi tanssijana tässäkin esityksessä.
Näyttämöllä: tanssija Ville Oinonen ja sirkustaiteilija Janna Haavisto
Ohjaus ja dramaturgia: Ville Kurki
Äänosuunnittelu: Kalle Terästö
Valosuunnittelu: Petra Honkaniemi
Käännös ruotsiksi : Sofia Molin

Esityskielet: suomi ja ruotsi
Pituus: n. 1 h, ei väliaikaa
Ikäsuositus: 14 +

Yhteistyössä: Grus Grus Teatteri ja Tampereen Teatteri.

Esitys on tilattavissa.

Scroll to Top