ENNUSTE, NEGATIIVINEN

Kuva: Ville Kurki

Linja-auto kerää katsojat kyytiin. Päämäärä selviää matkalla. Astu rohkeasti kyytiin. 

Huom! Pukeuduthan sään mukaan. Esitys tapahtuu monelta osin ulkona. 

Liikkuva kenttäsairaala K-38 kulkee minne milloinkin käsketään. Aivan toisen tehtävän aikana löydetään vakavasti loukkaantunut nainen tienpientarelta. Hän ei ole tämän yksikön ongelma, mutta mitä tehdään? Ei häntä voi tänne noin vain jättää. Nopean arvion perusteella diagnoosi on selvä: nainen menehtyy pian. Tehdään poikkeus, hänet otetaan kyytiin odottamaan loppua. Miten kauan hän elää? Minne olemme menossa? Mikä on se kysymys, jonka vastaus on ihmiselämä? Milloin on röökitauko? 

“Grus Grus Teatterin päivitys Kyrklundin novellista on nerokas, varsinkin silloin kun se aiheuttaa ehdotonta konkretisointia, reaaliaikaista osallistumista jossa taistellaan armottoman niukan hoitorutiinin ja todellisuuden kaaoksen sekä nopeiden päätösten vaatimusten välillä.”

Anna-Christine Snickars – Åbo Underrättelser
Kuva: Ville Kurki

ensemblen uniikki teatterisovitus kirjailija Willy Kyrklundin novellista “Ennuste: negatiivinen” vie suoraan elämän haurauden, epävarmuuden ja hämmennyksen keskelle. 

“Jos nyt ajatellaan kamarimusiikkikappaletta, joka on sävelletty viidelle soittajalle ja jonka soittaminen kestää puoli tuntia, niin ei kai kenenkään päähän pälkähtäisi nopeuttaa sitä, soittaa sitä läpi kahdessakymmenessä minuutissa, jotta säästettäisiin muusikoiden palkoissa. Tuskinpa kenenkään päähän pälkähtäisi myöskään säästää puoli tuntia työaikaa irtisanomalla muitta mutkitta yksi soittaja ja sitten odottaa, että loput neljä soittaisivat täsmälleen samalla tavalla kuin kaikki viisi alun perin. Kamarimusiikkikappaleen soittaminen ja kuunteleminen vie sen ajan minkä se vie. (…) Hoitoalalla on sama tilanne.”

Merete Mazzarella

“Grus Grus Teatterin oivaltavassa esityksessä jätetään katsoja tien poskeen odottamaan ja annetaan aavistus hoitajien uuvuttavasta arjesta.”
“Kokemus on jännittävällä tavalla samanaikaisesti hyvin todellinen ja hyvin epätodellinen.”
“Esityksen upottava muoto toimii hienosti juuri tällaisen puhuttavan aiheen ja siihen liittyvän tunteikkaan kannanoton yhteydessä.”

Annina Karhu – Turun Sanomat

Lähtö Turun keskustasta, Matkahuollon rahtiterminaalin vierestä, Läntinen pitkäkatu 5. 

Esitys ei ole esteetön. Pyörätuolipaikalla on pyörätuolipotilasta esittävä esiintyjä. Mikäli sinulla on erityistarpeita, olethan yhteydessä Henkinen lentoyhtiö – Grus Grus Teatteriin etukäteen. Teemme parhaamme, jotta saamme asiat järjestettyä. puh: 044 242 9324 tai info@grusgrus.fi

Ensi-ilta 11.11.2021

Kuva: Ville Kurki

Esitetään sekä suomeksi että ruotsiksi. 

Ohjaus: Ville Kurki ja Sofia Molin
Dramaturgit: Ville Kurki, Sofia Molin ja Petri Tuominen
Esiintyjät: Ville Oinonen, Ishmael Falke, Janna Haavisto, Sandrina Lindgren, Petri Tuominen 
Äänisuunnittelija: Kalle Terästö 
Pukusuunnittelija: Amita Kilumanga 
Koreografinen konsultointi: Sandrina Lindgren 

Alkuperäisteos, Willy Kyrklundin novelli “Ennuste: negatiivinen” 
Yhteistyössä Turun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta ja TYKS Neurokeskus – ÅUCS Neurocentrum.

Tuotanto: Henkinen lentoyhtiö – Grus Grus Teatteri 

Rahoittajat: 
Wihurin rahasto, Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden, Taiteen edistämiskeskus, Konstsamfundet, Turun teatterisäätiö, Turun kaupunki, Svenska folkskolans vänner, William Thurings stiftelse, Stiftelsen för Åbo Akademi, Svenska Teaterföreningen i Finland r.f. 

Traileri 1
Traileri 2
Traileri 3
Scroll to Top